Szeptemberi Ovi Híradó

Meseliget óvoda

A nyári szünet után szeptember 4-én óvodánk csoportjai ismét benépesültek. Mindenki egy korcsoporttal feljebb lépett, a Katica csoportosok pedig elfoglalták az iskola első osztályait. Helyüket átadták a Bölcsődéből és a családokból érkező legkisebbeknek.

A kicsik folyamatosan ismerkednek az óvodai élettel. Az első napokat szüleikkel töltik, majd szépen, fokozatosan az óvónénikkel megbarátkozva elengedik szüleik kezét és egyre több időt töltenek, egyedül csoportjukban Ismerkednek az új helyiségekkel, játékokkal, óvodai szokásokkal, az udvaron pedig birtokba veszik a homokozót és az udvari játékokat. Eddig sok mosolygós kiscsoportossal találkoztunk, ők nagyon jól érzik magukat köztünk.

Óvodánk tornatermében kezdték meg az óvodai életet a Szivárvány óvoda Margaréta csoportjába járó gyerekek. Erzsike néni, Kati néni, Melinda nénivel és a daduska nénivel nagyon barátságos csoportszobát alakítottak ki. Kívánjuk az összes vendégünknek, hogy a felújítási munkák ideje alatt érezzék jól magukat óvodánkban!

Gyerekszáj történetek.

Rajzol a majd 4 éves kislány egy kék, körhöz hasonlító pacát egy kék, cápaszerű hal köré, majd így szól: - Ugye milyen klasszikus?

Az óvónénik beszélgetnek, hogy az ebédhez kapott körte csomagolására az volt írva, Származási hely: Chile.

Egy kisfiú megkérdezi: - Chile?

-Igen (válaszoljuk), tudod hol van?

Igen, a bányában!