Szeptemberi Ovi Híradó

Meseliget óvoda

Szeptember 3-án óvodánkban is megkezdődött az új nevelési év. A nyári szünet után ezen a napon vártuk vissza a gyerekeket.

A Halacska és Maci csoportból iskolába menő gyerekektől búcsút vettünk, akik az évnyitó izgalmai után birtokba vették osztálytermüket és ismerkedni kezdetek a tanítónénikkel és az új osztálytársakkal.

Helyükre a Halacska csoportba a három évesek érkeztek folyamatosan, ki a Bölcsődéből, ki családból. A kezdeti megilletődöttség után ma már nagyon jól érzik magukat új környezetükben. Felfedezték az óvoda udvarát, a csoportszobát és egyéb óvodai helységeket. A kezdeti sírás után a jókedv és kacagás tölti be mindennapjaikat.

A másik három csoportunk óvodakezdése is izgalmakkal telve kezdődött. Mindenki kipihenten, lebarnulva hatalmasat növekedve érkezett vissza a hosszú pihenőről. A gyerekekben lassacskán tudatosult, hogy egy évvel idősebbek lettek egy korosztállyal feljebb léptek az óvodai életszakaszukban. Felelevenítették az óvoda szokásait, szabályait és lassan visszatértek a megszokott napirendjükhöz, tevékenységeikhez.

Anett néni vezetésével Katica, Maci és Pillangó csoportosaink részt vettek az első Gingalló foglalkozáson, ahol az Aranyszőrű bárány című mesén keresztül ismerkedhettek meg a néphagyományokkal és népi eszközökkel. A gyerekek bábozhattak, majd táncolhattak a képzeletbeli királyi lakodalomban.