Áprilisi Ovi Híradó

Meseliget óvoda

Katica csoportosaink április elején a közlekedés témakörét megtapasztalva tömegközlekedéssel a Fővárosi Állat-és Növénykertbe látogattak. Az állat és növényvilággal való ismerkedés után a játszóteret is birtokukba vették, melynek során felejthetetlen emlékekkel tértek vissza az óvodába.

A húsvéti ünnepek után óvodánkba is ellátogatott a „Nyuszi”. Sajnos az esős időjárás miatt az udvaron megrendezésre kerülő „tojáskeresés” helyett a csoportszobákban lepte meg a gyerekeket. Félénksége miatt sajnos nem találkozhattunk vele, de minden csoportban elrejtette ajándékait, amelyeket a gyerekek megtalálva, örömmel vitték haza délután.

Április 24-én a Forrás Művelődési házban óvodánk mind a négy csoportja megtekintette a Körúti Színház előadásában az Ágacska című előadást. A gyerekek nagyon jól szórakoztak a színvonalas, humoros előadáson. Köszönet érte a Művelődési Ház dolgozóinak, akik megszervezték számunkra az előadást.

Április 25-én két-két csoportban gyermekeink részt vettek az április havi Gurigongó előadáson, melynek témája Szent György napja volt. Anett néni irányításával megismerkedhettünk a nap népszokásaival és egy jót táncoltunk közösen.

Gyerekszáj: A gyermekeket folyamatosan figyelmeztettük, hogy a fák, bokrok leveleit és a füvet ne tépkedjék, mert az a természetben szép, ha letépik, elszárad és a fák, bokrok és a fű sem szeretik, ha a leveleiket tépkedik. Egyik gyerek megszólat: „Óvó néni a Józsika füvezni szeretne!”