Áprilisi Ovi Híradó

Meseliget óvoda

A március 15-i ünnepséghez kapcsolódva, minden csoportunkban izgatottan készülődtek a gyerekek. Menetelő apró lábaktól, csatadaloktól, toborzóktól, Kossuth nótáktól volt hangos az óvoda épülete. Minden csoportban készültek a piros-fehér-zöld színekben pompázó papírcsodák. Az ünnepnaphoz közeledve ellátogattunk a József A. út- Béke út kanyarulatánál található emlékhelyre, ahol mindenki elhelyezte a nemzeti színű, zászlóját, kokárdáját. Gyermekeink ezen a napon, büszkén viselték ruháikon, a szívük fölé feltűzött kokárdákat.

Anett néni a soron következő Gurigongó foglalkozásán szintén a március 15-i ünnepkörhöz kapcsolódó táncokkal és csatajelenetekkel ismertette meg a gyerekeket interaktív formában.

Március 22-én a Víz világnapja alkalmából minden csoportunk megismerkedett a víz tulajdonságaival, fontosságával. A gyerekek a terepasztal segítségével sokat pancsolhattak, megtapasztalhatták a víz és a vízi élet sajátosságait. Volt ahol vizes kísérletekkel, buborékfújással hívták fel a kicsik figyelmét a vizeink tisztaságának megőrzésére.

Halacska csoportosaink és a Maci csoportból iskolába készülő gyerekek, ellátogattak az iskolába, ahol a tanítónénikkel ismerkedtek, valamint az iskolai élet szépségeivel. Húsvét előtt a tanító nénik is viszonozták a látogatást. Óvodánk udvarán vidám tojáskereső játékkal és ajándékkal kedveskedtek nagycsoportosaink számára.

Halacska, Maci és Pillangó csoportosaink megtekintették a Forrás Művelődési Házban a Rendíthetetlen ólomkatona című balettet. A gyerekek nagy érdeklődéssel figyelték a szép táncokkal kísért magható történetet.

Április első napjaiban óvodánkba is megérkezett a húsvéti nyuszi. Az elrejtett tojásokat a gyerekek nagy szorgalommal és lelkesedéssel gyűjtögették a bokrok aljából. Olyan sok ajándékot hozott a nyuszi, hogy mindenkinek jutott belőle!