Ovi híradó 2016. október

Meseliget óvoda

Szeptember 1-én óvodánkban is megkezdődött a 2016/2017-es nevelési év. A Halacska és Pillangó csoportba új óvó nénik érkeztek. Emese és Edit néninek jó munkát kívánunk!

A Pillangó csoportba

megérkeztek az iskolába ment nagycsoportosok helyére a kicsik.

Az első napokban a Bölcsődéből érkeztek a gyerekek, akik hamar megszokták az óvodai életet. A második, harmadik héten és még most is folyamatosan érkeznek a családokból az apróságok. Kis pityergés után minden kisgyermek felfedezi új környezetét és Márti néni, Edit néni, Gabi néni és Ági néni mindent megtesz annak érdekében, hogy a beilleszkedés zökkenőmentes legyen. 

A Maci csoportba járó gyerekek az idén kis és középső csoportosok lettek fele-fele arányban.

Maci  csoport

A csoport létszáma három fővel gyarapodott, így a létszámunk 24 fő lett.

Halacska csoportosaink

Meseliget októberaz idén középsősök lettek, hozzájuk is érkeztek új gyerekek, akik hamar beilleszkedtek a csoport életébe és nagyon jól érzik magukat.

Katica csoportosaink

nagycsoportosok, szeptembertől az iskolára készülnek. A logopédus és gyógypedagógus felmérte a gyermekek képességeit, ahol elmaradást tapasztaltak, elkezdték a fejlesztéseket, hogy iskolakezdésre minden kisgyermek azonos eséllyel indulhasson az iskolába.

Az ősz jegyében szüretelni voltak egy közeli szőlőben.  

A leszüretelt szőlővel visszatértek az óvodába, ahol másnap hozzáláttak a rengeteg szőlő feldolgozásának. Apró kezek munkálkodtak, nagy lelkesedéssel szemezgették, mosták és préselték a mustot.

Megvendégelték a Halacska, Maci és Pillangó csoportosokat, így ők is megkóstolták a finom szőlőlét. 

A szüret szervezéséért, és lebonyolításáért köszönet Ferenczi Dávid és Rajka Emese anyukájának!

Meseliget októberSzeptember 22-én óvodánkban is társadalmi munkát szerveztünk. A tavasszal festésre kötelezett játékainkat újítottuk fel a szülők segítségével. Olyan hatékonyak voltunk, hogy a 18 órai tervezett befejezéshez képest mér 15 órára készen voltunk az összes játék lecsiszolásával, festésével. Még azokat a játékokat, fa eszközöket is lefestettük, amelyeket nem is terveztünk, de úgy ítéltük meg, hogy szükséges egy új réteg festékkel óvni az időjárás viszontagságaitól.

Köszönjük minden résztvevő szülő és óvodai dolgozó aktív és hatékony segítségét!

Meseliget októberOktóber 1-én tartottuk óvodánk 11. születésnapját. A rendezvényt hagyományosan a Mosolybirodalom Alapítvány segítségével szerveztük. Köszönjük a légvárat, az arcfestést és a pónicikliket.

Meseliget októberMeseliget októberA gyerekek jól szórakoztak, reméljük mindenki nagyon jól érezte magát. Köszönet az óvodai dolgozóknak a kézműves tevékenységek lebonyolításáért! A közös éneklés és a torta elfogyasztása után még maradt egy kis idő a játékra.

 

Boldog születésnapot Meseliget Óvoda!