Novemberi Ovi Híradó

Meseliget óvoda

A kellemesen meleg októberi napok a gyermekek számára rengeteg programot biztosítottak.

Október 7-én ünnepeltük óvodánk tizenkettedik születésnapját, amely egybeesett három óvodásunk születésnapjával is. Boldog születésnapot mindenkinek! A rendezvényre visszavártuk a nyáron elbúcsúzott, most már iskolás ovisainkat is, akik közül sokan együtt ünnepeltek velünk. A rendezvény programját a Mosolybirodalom Alapítvány biztosította. A finom tortát Mácsai-Krizsán Marianna készítette. Köszönjük!

Október 11-én Maci csoportosaink Gödöllőn jártak a Királyi kastély kertjében. Gesztenyét, makkot és különböző terméseket, faleveleket gyűjtöttek és megismerkedtek a Kastély híres lakójának történetével. .A kirándulás különleges eseménye volt, hogy a gyerekek először utaztak csoportosan a Hév-vel.

Október 16-17 én a szüret hagyományaival ismerkedtünk. Maci csoportosaink hétfőn szőlőt szüreteltek, amelyet aztán kedden a Pillangó csoportosokkal közösen feldolgoztak. Szőlőt szemeztek és préseltek, melynek finom édes mustját az ebéd után el is fogyasztották.      Erre a napra esett Anett néni októberi Gurigongó néphagyományőrző foglalkozása is, melynek témája szintén a szüret volt. Itt a szüreti szokásokkal és eszközökkel ismerkedhettünk meg.

Október 19-én Pillangó, Maci és Halacska csoportosaink megtekintették a Közösségi Házban a Cimbaliband hangszersimogató programját, melynek keretében a népzene alapjait ismerhették meg a gyerekek.