Májusi Ovi Híradó

Meseliget óvoda

Halacska csoportosaink május 6-án, míg Katica, Maci és Pillangó csoportosaink május 8-án köszöntötték az édesanyákat. A meghitt hangulatban gyönyörű köszöntő versekkel és énekekkel, virággal és maguk készítette ajándékokkal kedveskedtek az anyukáknak.

Óvodánk mind a négy csoportja egész napos kiránduláson vett részt május 24-én. Uticélunk a Mátra volt, ahol rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Megérkezésünk után a Mátra múzeum kincseit tekintettük meg, majd a múzeum mellől induló kisvasúttal utaztunk Mátrafüredre, ahol a helyi játszóteret is felfedezték a gyerekek. Ebéd után pár perces buszozással megérkeztünk Sástóra, ahol a tó gyönyörű élővilágával és épített környezetével ismerkedtünk meg. A kellemes időben egy finom fagyi elfogyasztásával koronáztuk meg a nap eseményeit. Délután megfáradva, de rengeteg élménnyel feltöltődve érkeztünk vissza az óvodába.

Halacska csoportosaink felléptek május 27-én, a Zöld gyereknapon, amit a Szilasligeti Közösségi Ház melletti parkban a Forrás Művelődési Ház szervezésében tartottak meg.

 

Gyerekszáj történet

A gyerekek ebéd után fogat mostak. Az egyik kislány a tükörben hosszasan nézegeti a fogait, majd megszólat: „Óvónéni, nekem van lyukam!”

A lányok minden héten izgatottan várják a csütörtököt, amikor Anett néni vezetésével néptánc foglalkozáson vesznek részt. Délelőttönként többször megkérdezik: „Óvónéni lesz ma névtánc?”