Júniusi Ovi Híradó

Meseliget óvoda

Május első hetében minden csoportunk kisgyermeke az anyukáját köszöntötte. Az előző hetekben izgatottan készítették az ajándékokat, köszöntő verseket, énekeket tanultak, hogy vasárnap meghitt hangulatban köszönthessék az ANYUKÁJUKAT.

Május 12-én tartottuk óvodánk ballagással egybekötött évzáró, ünnepségét, melyet az idén a hagyományoktól eltérően a délelőtt folyamán bonyolítottunk le. A csoportok rövid körjátékos, mondókázós, táncos műsorral kedveskedtek a vendégeknek, majd a nagycsoportosok búcsúztak el az óvodától. Az ünnepség után kézműves, ugrálóváras, arcfestős délelőtt várta ovisainkat. A póni lovaglás is nagy sikert aratott a gyermekek körében. Közben a szülők beszélgettek és a büfékínálatából is minden elfogyott. Köszönjük a kedves szülőknek a sütemények és üdítők felajánlását!

Május 16-án óvodánk apraja-nagyja egésznapos kiránduláson vett részt. Uticélunk a Szigethalmon található vadaspark volt, ahol egy felejthetetlen napot töltöttünk el, melynek keretében megtekintettük a vadaspark lakóit, felfedeztük a három játszóteret és kisvonatoztunk is.

A kiscsoportosaink az év vége közeledtével jókedvűen érkeznek és biztonsággal eligazodnak az óvodában.

A legtöbben sikeresen beilleszkedtek a közösségünkbe. Együtt sírunk együtt nevetünk, születésnapokat ünnepelünk a közösséggé kovácsolódás nagy örömére.

Az évzárón nagy örömmel játszották el az oviban tanult verseket, dalokat, mondókákat.

A búcsú kiránduláson mindnyájan jól éreztük magunkat.

 

Gyerekszáj:

Az óvónéni kéri a gyerekeket, soroljanak fel színeket.

-       Zöld, sárga kék, barna, piros……mondogatták a gyerekek.

Óvónéni megkérdezi az egyik álmodozó kislányt:

-       Te milyen színt ismersz?

A kislány szeme kikerekedik:

-       Szivárvány!