Januári Ovi Híradó

Meseliget Óvoda

Az adventi időszak óvodánk gyermekei számára is felfokozott érzelmi állapotban telt.

December 6-án a Mikulást vártuk izgatottan, aki ajándékaival idén is pontosan érkezett. A várakozás hosszú időszakát az óvónénik mesejáték bemutatásával próbálták enyhíteni. A tornateremben összegyűlt gyermeksereg a Télapó kesztyűje c. mesejátékot tekinthette meg. A gyerekek napokig emlegették melyik óvónéni, milyen szerepet játszott. Maci csoportosaink másnap maguk is eljátszották a mesét az előző napi élmények hatására.

Luca napi Gurigongó foglakozáson mind a négy csoportunkból részt vettek a gyerekek. Megismerkedhettünk a Luca szék elkészítésének folyamatával, darálhattunk, törhettünk mákot és még a ciroksöprű, vesszőseprű közötti különbséget is megtapasztalhattuk a kukoricacsuhé söprögetése alkalmával. Anett néni megmutatta a fa fajtákat, amelyekből összeállították a Lucaszéket. Megsimogathattuk a különböző fadarabokat, megszimatolhattuk a cseresznyefa illatát. Közben odaillő énekekkel, mondókákkal ismerkedhettünk meg.

Alig múlt el a Mikulás és a Luca nap, közeledett a karácsony. Óvodánkat a mézeskalács illata valamint a karácsonyi zenék dallama járta át napokig. Kiskezek készítették a családoknak az ajándékokat és a „Jézuska” is eljuttatta az ajándékait a csoportokba, melyekkel az elkövetkezendő hónapokban játszhatnak a gyerekek.

Az ünnepnapon, hagyományainkhoz híven, a nagycsoportosok szórakoztattak bennünket karácsonyi műsorukkal a délelőtt folyamán. Halacska csoportosaink, versekkel, énekekkel, táncokkal alapozták meg az ünnepi hangulatot. Köszönjük a szép, tartalmas műsort!

A közös éneklés és versmondás után minden csoport visszatért a termébe, ahol tovább folytatódott az ünneplés.