Decemberi Ovi Híradó

Meseliget óvoda

Katica csoportunkban túl vagyunk a beszoktatás nehézségein! Az új kiscsoportosok örömmel, jókedvűen érkeznek reggelente az óvodába! Megismerték egymást és az óvodában dolgozó felnőtteket egyaránt. Családias hangulatban telnek a szülinapok. Megkezdődtek a játékba integrált kezdeményezések, ahol kíváncsi, csillogó gyermek tekintetek követik az óvónénik meséit, lelkesen vesznek részt a közös játékokban. A Márton napi néphagyomány őrző foglalkozáson közösen táncoltunk, énekeltünk ismerkedtünk meg a jeles nap hagyományaival. Elkezdődött az adventi időszak, újabb közös élmények lehetősége az új kis közösségben-

 

 

November 27-én négy orvostanhallgató segítségével Teddy maci kórházzá alakult az óvoda mind a négy csoportja. A gyerekek elhozhatták a macijukat és mindenféle különleges betegségeket gyógyítottak meg, a medikusok segítségével. Az ismeretterjesztő délelőtt nagyon jó hangulatban telt köszönjük a lányoknak a színvonalas foglalkozást!

 

Maci csoportosaink két társuktól is elbúcsúztak a hónap folyamán. Sajnos mindkét csoporttársunk családi változások miatt távozott más településre, másik óvodába. Mindkét kisgyermeknek zökkenőmentes beilleszkedést kívánunk új óvodai csoportjában.

 

Gyerekszáj

A kisfiú megkérdezte nagy örömmel, hogy tudjuk-e hogy apukája hogy indítja be az aligátort?

Csak néztünk, így elmondta, hogy lemegy a pincébe és berántja, ami elkezd berregni! Ja persze, hát az agregátor!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A gyerekekkel zöldségekről, gyümölcsökről nézegetünk képeket.

Kérdezem a kelbimbót ábrázoló képnél, mi ez?

Az egyik kisfiú rögtön rávágja: Mellbimbó!

A karfiolt ábrázoló képnél szintén elhangzik a kérdés: mi ez?

Egy kislány válasza: kralalábé!

Békés karácsonyt, és Boldog Újévet kívánunk!