Decemberi Ovi Híradó

Meseliget óvoda

A december óvodásaink számára is a két nagy ünnep körül forgott.A hónap elején izgatottan vártuk a Mikulást.

A várakozás időszakát kihasználva az óvónénik egy kedves kis mesejelenettel kedveskedtek a gyerekeknek a tornateremben. A mese végére az Mikulás is megérkezett és megajándékozta a mesében szereplőket. A gyerekeket pedig arra kérte, amíg behozza a nekik szánt ajándékokat, minden gyermek menjen vissza a csoportjába, ahol aztán személyesen adta át a várva várt csomagokat. A Mikulást is megajándékozták a gyerekek. Meghatódva, sok-sok rajzzal és öleléssel távozott a jó öreg fehérszakállú.

A szünet előtti kedden tartottuk a karácsonyi ünnepséget, amelyet hagyományainknak megfelelően idén is a nagycsoportosok műsora indított el.

A Maci csoportosok idén egy betlehemes játékot mutattak be, amit a gyerekek és a felnőttek is egyaránt sok dicsérettel illettek.

Itt láthattuk először a feldíszített karácsonyfát is, amit a műsor után a bejáratnál található folyosón helyeztünk el.

A kis jelenet után közösen énekeltük a karácsonyi dalokat, majd a csoportba visszaérkezve mindenhol meglepetés várta a gyerekeket.

A szülők által behozott finom süteményeket és üdítőket közösen fogyasztottuk el az ünnepi asztalnál, majd a gyerekek birtokba vették a karácsonyra kapott új játékokat, amelyekkel azóta is nagy örömmel játszanak.