Tájékoztató az óvodai nyitással kapcsolatosan

Tisztelt Szülők!

A 215/2020. (05.20.) Kormányrendelet értelmében 2020. május 25-től az óvodák a veszélyhelyzet előtti megszokott munkarend szerint nyitnak, ez vonatkozik a Kerepesi Napközi-otthonos Óvodára is természetesen!

Mivel rendkívül sok téves információ hangzik el és kering a szülők körében, néhány félreértést szeretnék tisztázni:

  • Az óvodába járás kötelező, hiányozni betegség miatt és a szülő által kitöltött „Távolmaradási kérelem” beküldésével lehetséges. Ez a nyomtatvány már tegnap óta megtalálható az óvoda honlapján, a letölthető dokumentumok között. Kérem, aki szeretné a járványhelyzet miatt még otthon tartani a gyermekét, töltse le a nyomtatványt és kitöltve az óvodába személyesen adja be. Ez az igazolás 2020. június 15-ig érvényes (ezt követően a nyári működési rend lép életbe, ekkor igazolás már nem szükséges). E távolmaradási kérelem kitöltése igazolásnak, igazolt hiányzásnak minősül a rajta feltüntetett időpontig!
  • Az intézménybe való belépés a Szülők részére kizárólag maszkban és a bejáratoknál elhelyezett kézfertőtlenítő használata után lehetséges. Kérjük Önöket, hogy az óvoda épületében minél rövidebb ideig tartózkodjanak.
  • Az étkezés megrendelésével kapcsolatos szabály (melyet a Házirendünk tartalmaz) a járványhelyzet előtti állapot szerint áll vissza, vagyis a gyermeknek az étkezést előző nap 8:30-ig az óvodába betelefonálva tudják megrendelni.
  • Az óvodapedagógusok március 30-tól folyamatosan küldték a gyermekeknek a játékötleteket, ezek az óvodákban – külön mappában – megtalálhatóak, ezért kérem, hogy továbbítsák rendszeresen, mert több Szülő sérelmezi, hogy nem kapja meg!
  • Az egyes tagintézmények 4 hetes nyári zárásának visszavonására a Fenntartó felé javaslatot tettünk, döntés május 28-án a Képviselő-testületi ülésen várható.
  • A ballagó nagycsoportosok búcsúztatásával kapcsolatos információkat később, tagóvodánként közöljük Önökkel.

Tisztelettel:

Tajti Krisztina

óvodavezető

Kelt.: Kerepes, 2020. 05. 21.