Szeptemberi Ovi Híradó

2019. szeptember

A nyári időszak felújítási munkálatai idén a Meseliget óvodát érintették nagyobb mértékben, amit megnyert pályázati pénzből finanszíroztunk.

Az óvoda vízszigetelési munkálatai készültek el, melynek során a Halacska csoport és öltöző újult meg, de az épület pincéje, külső falai is szigetelést kaptak a szükséges helyeken, valamint a terasz is új burkolatot kapott a régi töredezett csempék helyett.

Az udvaron az egyik homokozó cseréje valósult meg és a focipálya kerítése, kapui is kicserélésre kerültek.

Mindhárom óvodánkban elkészült az udvari ivókút, amelyeket a gyerekek nagy örömmel vettek birtokba.

Köszönjük Halász Gábor kerepesi vállalkozó segítségét a Meseliget óvoda udvari vízvezetékének kialakításához nyújtott segítségéért!

Köszönjük még Rozsnyai Árpádnak, Szabó Ildikónak és Orlovity Szerénának az óvodánknak nyújtott támogatásokat.

Augusztus elejétől folyamatosan tértek vissza a gyerekek a hosszú nyári szünet utáni pihenésből.

A pedagógushiány a nyár folyamán óvodáinkat sem kerülte el, de az elszánt és kitartó szervezés után szeptemberre minden csoportunkban megoldódott a gyermekek zökkenőmentes fogadása.

Szeptember 2-án a búcsúzó nagycsoportosaink megkezdték iskolai életüket. Meghatottan és büszkén néztük őket az évnyitó alkalmával. Minden kisdiáknak zökkenőmentes iskolakezdést kívánunk!

Párás szemeinket még meg sem szárítottuk, az óvodába visszatérve már az új kiscsoportosok zsivajától lettek hangosak a csoportszobák és az udvari játszóterek.

A gyerekek hamar megszokták az új környezetüket egy pici sírástól eltekintve nagyon jól érzik magukat nálunk.

Középsős és nagycsoportosaink is visszaszoktak a hétköznapi életbe, nyári élményeiket felelevenítve mesélik az elmúlt időszak történéseit.