Sószoba

Sószoba

A Csicsergő Tagóvodában végre, hosszú évek után elkészült a sószoba szülői összefogásból és az óvodai Palánta Hagyományőrző Alapítvány segítségével.

Célunk az ebben az életkorban rendkívül gyakran előforduló felső légúti és allergiás megbetegedések megelőzése, enyhítése, valamint az immunrendszer erősítése, ezzel is segítve gyermekeink egészségének védelmét.

A sószobánkba több mint 1,7 tonna természetes parajdi sótömb van beépítve. A sókristályok hatóanyagai folyamatosan szabadulnak fel a sótömbökből, így kialakul egy száraz, sós légtér, mely a légutakba bekerülve fejti ki jótékony hatását.

A helyiségbe szín és fényterápia is beépítésre került.

Sószobánk kialakításánál nagy figyelmet fordítottunk a hasznos időtöltésre: sómokozó, mesenézési lehetőség és készségfejlesztő játékok állnak a gyermekek rendelkezésére.

A délelőtti nevelési időben gyermekeink az óvodapedagógus irányításával vehetik igénybe a sószoba adta lehetőségeket, természetesen mind három tagóvodára vonatkozóan.

Hétköznapokon 12-16 óra között a szülők és a nem óvodába járó gyermekek számára is lehetőséget biztosítunk a sószoba használatára. A javasolt benntartózkodási idő: 30-45 perc.

Egyszerre maximum 3 felnőtt és 6-9 gyermek tartózkodhat a helyiségben. Bejelentkezés munkanapokon:  8-16 óráig a Csicsergő Óvoda elérhetőségein lehetséges. Az óvodába érkezéskor, illetve a felmerülő kérdésekkel keressék a pedagógiai asszisztens kolléganőt a fenti telefonszámon.

A sószobánk megvalósulásában ezúton szeretnénk megköszönni ELLENBACHER ATTILA és FEHÉR ATTILA /FE-VILL BT/ önzetlen segítségét, akik munkájukkal és tárgyi felajánlásaikkal támogatták dédelgetett álmunk létrejöttét.

 

                                                                                             A CSICSERGŐ ÓVODA DOLGOZÓI