Novemberi Ovi Híradó

KEREPESI ÓVODÁK

Az Óvoda és a Mérföldlépő Kft közös szervezésében november 9-én elindult egy 4 alkalmas szakmai műhelymunka, melynek címe: Az eltérő fejlődési ütemű gyerekek. A Csicsergő Óvoda szombatonként ad helyet ennek a megyei szinten szervezett továbbképzés sorozatnak. Olyan neves elődakókat hallgathattunk, mint Dr. Váradi Mária, gyermek fül-orr-gégész szakorvos és Dr. Elek Ilona, gyermek szemész szakorvos. Az előadássorozat következő összejövetele január 11-én lesz, amit nagy izgalommal várunk.

Óvodáink csatlakoztak az országos „Szeretet csoki” akcióhoz, amelynek célja olyan beteg gyermekeknek való segítés, örömszerzés, akik az ünnepeket kórházban kénytelenek tölteni. December 2-án 24 kg közösen összegyűjtött csokival igyekeztünk szebbé tenni a kis betegek ünnepét.

 Óvodáink 2019. december 21-től - 2020. január 1-ig zárva tartanak. Nyitás: 2020. január 2-án.

 Csicsergő óvoda

MAZSOLA CSOPORT: A többi csoporttal együtt részt vettek a Girgácia című hagyományőrző programon. A gyermekek népi hagyományoknak megfelelően, játékos formában, interaktív módon ismerhetik meg hazánk nevezetességeit. Új ismereteket, tapasztalatokat szereznek környező világunkról.

DELFIN CSOPORT: A gyermekek már nagyon várják a Mikulást. Igazi nagycsoportosokhoz illően készülnek az ünnepekre a felnőttek segítségével. Díszítenek, ajándékokat készítenek, ami nagyban hozzájárul kézügyességük fejlődéséhez, hogy sikeresek lehessenek az iskolában.

TEKNŐS CSOPORT: November 8-án ünnepelték a német nemzetiségi csoportok a Márton-napot. Egy igazi őszi délután sötétedéskor összegyűltek az óvoda parkolójában. A Delfin csoport gyermekei mesét adtak elő egy félénk kislibáról, majd német dalokat énekeltek és világító lámpásaikkal tettek egy kört a parkban. Az est befejezéseként forró teával és libazsíros kenyérrel kedveskedtek a vendégeiknek.

PANDA CSOPORT: November 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyba látogattak a csoport gyermekei az óvó nénikkel, ahol az Egérvári túrán vettek részt. Nagyon tetszett a gyermekeknek, sok élménnyel gazdagodtak a kastély látogatás alkalmával.

SÜNI CSOPORT: Túl a beszoktatáson, már teljes létszámban látogatják a gyermekek a csoportot. Lassan minden szabályt sikerül elsajátítaniuk. A csoportból sokan részt vettek a szülőkkel a lámpás felvonuláson, ismerkedve az óvoda szokásaival.

CSIGA CSOPORT: Ügyeskedő kis kezekkel készítették el a lámpásokat a gyermekek. Aki nem vett részt a felvonuláson, az haza vitte a saját kezűleg elkészített lámpást. Az óvoda többi csoportjával együtt lehetőségük nyílt egy mozgó planetárium látogatására az óvoda tornatermében. Nagy élmény volt számukra megismerkedni a világűrrel, bolygókkal. Ezután fotózkodásra volt lehetőség. Utolsó héten lezárták az őszi időszakot. Megkezdték az adventi készülődést díszítéssel, koszorú készítéssel.

csicsergőcsicsergő

 

csicsergő
csicsergő

csicsergő





Meseliget óvoda

Katica csoportosaink Hévvel utaztak Gödöllőre az Erzsébet parkba ahol megcsodálták az ősz végi természet szépséges színeit.

MeseligetMeseliget

 

Hagyományőrző foglalkozás keretében Anett néni az igazságos Mátyás királyról mesélt és bábozott a gyerekeknek. A foglalkozás keretében a gyerekek egy része kis maketten ismerkedett a Kerepes –Buda útvonal nevezetességeivel. A kicsik pedig az őshonos vadász és juhászkutya fajtákkal ismerkedhettek meg. A foglalkozás végén egy jót táncolhattak a gyerekek.

 

A Tündérkuckó fotóstúdió munkatársai idén is elkészítették a karácsonyi fényképek felvételeit.

 

Óvodánkban járt a Meseerdő bábszínház mely újfent emlékezetes, színvonalas élményt nyújtott kicsinek és nagynak.Meseliget

 

Mind a négy csoportunk gyermekei megtekintették az utazó Planetárium izgalmas vetítését, melynek végeztével téli fényképezésen vehettek részt.

 

A Halacska csoport vízszigetelési és felújítási munkája elkészült. A gyerekek és a szülők újra használatba vették a Mártírok utcai bejáratot.

 

Intenzíven folynak az iskolára felkészítő foglalkozások.

 

Elkészültek a fejlődési lapok az iskolába készülő gyermekekről, az érintett szülőknek a fogadóórát biztosítottunk a közös tervek átbeszélése céljából.

 

Elkezdődött az év legmeghittebb időszaka, közösen  készülünk a gyermekekkel a várva várt ünnepre.  

 

 Szivárvány óvoda

A novemberi hónap nagyon gyorsan telt el. 

Hagyományőrző előadáson igen jól érezték magukat a gyerekek. 

Gyűjtöttünk tobozokat, abból majd készítünk díszeket. 

Adventi koszorúkat készítettünk a szülőkkel együtt. A gyerekek sokat segítettek. Jó hangulatban telt a munka. Az időjárás miatt kevesebbet voltunk az udvaron,  a tornateremben játékos feladatokkal mozgattuk a gyerekeket. 

A csoportokban változatos játékokkal kötöttük le a gyerekek figyelmét.szivárvány

szivárványszivárvány