Márciusi Ovi Híradó

Csicsergő, Meseliget és Szivárvány óvodák hírei

2020. március 7-én intézményünkből több kolléganő is részt vett az „Eltérő fejlődésű gyermek” elnevezésű, megyei szintű szakmai továbbképzésünk 3. előadásán a Csicsergő Tagóvoda tornatermében, ahol neves szakemberek segítségével betekintést kaptunk a zeneterápia, a homloklebeny terápia, az alapozó terápia és a „sportpoharak” rejtelmeibe, megismerhettük azok fejlesztő hatását és alkalmazásuk lehetőségeit, majd mindezeket a gyakorlatban is volt lehetőségünk kipróbálni.

A március 15-i nemzeti ünnepről minden óvodai csoportunk megemlékezett, a gyermekek életkorának megfelelően. Festettünk kokárdát, zászlót, huszárt, hajtogattunk csákót, ragasztottunk különböző nemzeti színű szimbólumokat. A Mazsola, Katica Maci és Pillangó csoportosok ellátogattak az Ország Zászlóhoz és kitűzték a saját maguk által készített nemzeti díszeket.

Halacska csoportosok a József Attila utca végén található feszülethez sétáltak és vitték el a maguk által készített huszárjaikat.

A március 16-án kihirdetett intézkedések miatt a tagintézményink ügyeleti rendszerre álltak át, amely értelmében ügyeletet és étkezést biztosítunk a szociálisan, vagy munkakörüknél fogva nehéz helyzetbe került családok óvodás korú gyermekeinek.

Ugyanezért minden épületünkben megkezdtük a teljes körű fertőtlenítő takarítást, valamint - a jelen helyzethez igazodva – a kollégák gőzerővel fogtak neki a textil-maszkok varrásának, amelyhez nagyon sok lakossági segítséget kaptunk az alapanyag-ellátáshoz, amelyet ezúton is nagyon köszönünk!

Az épületeken kívül nagyon fontos részei az intézményeinknek a játszóudvarok, ahol is nagy segítséget kaptunk Kindel Gábortól, aki felajánlotta, hogy a tavaszi nagytakarítás során az összegyűlt zöld hulladék elszállításához ingyen biztosítja az óvodáknak a konténereket. Innen is nagyon köszönjük Neki!

Már évek óta dédelgetett vágyunk, hogy a Csicsergő Tagóvoda udvarán egy műfüves sportpályát alakítsunk ki annak érdekében, hogy a mindennapos mozgás lehetőségét a szabadban is profi módon tudjuk biztosítani óvodásaink számára.

Mostanra sikerült ennek a forrását szülői segítséggel összegyűjtenünk és végre – március végén – elkezdődhetett a sportpálya építése.

A Szivárvány Óvodában a nagyszámú megbetegedés miatt a farsangi bál március elején került megrendezésre. Csodálatosabbnál csodálatosabb jelmezekbe bújtak a gyerekek és néhány óvó néni is a kicsik nagy örömére.

Szintén márciusban érte az a nagy öröm a „szivárványos” gyermekeket, hogy a 2019. decemberében - a Rádió 1 játékán nyert 300.000.- forintból - megvásárolt kétüléses hinta végre megérkezett. Telepítésében és az ütéscsillapító talaj kialakításában sok szülői segítséget kaptunk, melyet ezúton is nagyon köszönünk!

Március elején még a veszélyhelyzet kihirdetése előtt, a Meseliget óvodába látogatott el a Meseerdő bábszínház, melynek keretében az óvoda kisgyermekei a Süni és a csodabogyó című bábelőadást tekintették meg.