Januári Ovi Híradó

Csicsergő óvoda

 Az ünnepek után mindenki kipihenve, feltöltődve tért vissza a csoportjába. Boldog új évet köszöntöttek óvó nénik, dajka nénik, konyhás nénik, gyermekek. Minden csoportban még az ünnepek varázsa uralkodott, elmesélték egymásnak az ünnepi élményeket, az ajándékokról beszéltek, amit le is rajzoltak.

Több csoportban azonban sok kisgyermeket ledöntött az influenza. Lecsökkent a létszám a TEKNŐS csoportban is. Épp ezért nagyon sokat beszélgettek az orvos gyógyító munkájáról és az egészséges életmódról.

A téli szünet utáni visszaszokás elég zökkenőmentesen zajlott a SÜNI csoportban. Bár volt egy-két megszeppent gyermek, hamar megtalálták a barátokat és örömmel játszottak együtt. A hónap közepén sok kisgyermeket itt is ledöntött lábáról a betegség, a csoport szinte kiürült. Szerencsére hónap végére lassan minden kis Sünis meggyógyulva térhetett vissza a csoportba.

A PANDA és a MÉHECSKE csoport közös kirándulást tervezett a Veresegyházi Medveotthonba. Ebből az alkalomból a gyermekek medve ujjbábot és álarcot készítettek. Azonban az időjárási viszonyok miatt sajnos nem valósulhatott meg a medvék látogatása. Egy következő időpontban újra betervezik ezt az érdekes programot.

Januárban is részt vehettek a csoportok a Girgácia című hagyományőrző foglalkozáson. Megismerkedtek a korabeli öltözködéssel, agyagból készült egyszerű, mindennapi használatra szánt tárgyakkal, de díszesen kidolgozott agyag kellékekkel is. Kipróbálhatták az íjászkodást, ami minden kisgyermek számára nagyon érdekes és élvezetes tevékenységnek bizonyult. Végül egy érdekes hangszert is megismerhettek, a citerát, amit nagy érdeklődéssel ki is próbáltak.

Csicsergő Csicsergő

Csicsergő

Minden csoportban szülői értekezlet zajlott. A szülők értesültek a csoport fejlődéséről, mit sikerült megvalósítani, mit nem, miben tudnának segítségül lenni a további fejlődés érdekében. Az óvó nénik ismertették a közelgő eseményeket, aktualitásokat. Az iskolaérettség tényezőiről is tájékoztatták a szülőket. Az iskolai beiratkozás technikai részleteit szintén megbeszélték. Elkészült a gyermekek egyéni fejlődésének értékelése is. Minden szülő betekintést nyert gyermeke fejlődési mutatójába. Ez alapján jelentkezhettek a szülők egyéni fogadó órára. Nagyon sokan éltek a lehetőséggel. Megbeszélhették a gyermekük erősségeit, gyengeségeit, önmagukhoz viszonyított fejlődésük menetét.

A hónap végén elkezdődött a csoportokban a farsangi készülődés.

Szivárvány óvoda

Új Év, Új Hónap! 

Megújult lelkesedéssel vették birtokba újra az óvodát a gyerekek a téli szünet után.

Örömmel játszottak az ünnepekre kapott szebbnél-szebb játékkal.

Legkedvesebb ezek közül a fiús és lányos Legok, Barbie babák, emeletes garázs, autók, Puzzle, színes gyurma, színes ceruzák, könyvek, kifestők. 

SzivárványSzivárvány

Szivárvány

 Anett néni előadásán daloltak, táncoltak, ügyességi játékokat gyakoroltak. 

Szivárvány

 SzivárványFarsangra készülődve segítettek az óvoda feldíszítésében. Krepp papírból hajtogattak girlandot.

 Álarcokat festettek, ragasztottak, vágtak. Fiúk és lányok versenyeztek, hogy kinek a legszebb a munkája. 

Énekeket, verseket tanultak, várják a mulatságot. 

SzivárványMeseliget óvoda

A hosszúra nyúlt téli szünet után január második hetében a gyerekek zöme visszatért csoportjába.

A gyerekek napokig mesélték karácsonyi, szilveszteri élményeiket, amelyeket a családjuk körében éltek meg.

Sokan látogatták meg nagyszüleiket, távolabbi családtagjaikat, mások családi utazáson, pihenésen vettek részt, ahol kipihenték az év fáradalmait.

Január közepén minden csoportunkban megtartottuk a féléves szülői értekezleteket, melynek keretében, az aktualitásokon kívül a második félév programjait is ismertettük. A

A Katica csoportban nagy változást jelentettek be az óvó nénik. Vera néni februártól másik óvodában folytatja munkáját. Ezúton is kívánunk neki sikeres újrakezdést választott óvodájában!

Óvodánk gyermekeit is nagyszámban betegítette meg az influenza. Sajnos sok kisgyermek hetekig nem térhetett vissza csoportjába, volt, aki még a tüdőgyulladással is megküzdött.

Csoportjaink létszáma a negyedére esett vissza volt olyan napunk, amikor a csoportok létszáma 4-10 fő között mozgott.

A betegségekre és az elmúlt félévre tekintettel a dajka nénik a játékokat és óvodai eszközöket fertőtlenítették. Reméljük ezzel meggátoltuk a gyógyult gyermekek visszafertőződésének lehetőségét.

Anett néni januárban Csicser és Budvár címmel tartotta interaktív honismereti foglalkozását, ahol a mesén kívül sok érdekes dologgal ismerkedhettek meg a gyerekek. Az íjazást is kipróbálhatta mindenki, a közös éneklés során pedig a citerakíséret is színesítette a programot.

Meseliget

Meseliget

MeseligetMeseliget