Decemberi Ovi Híradó

OVI-HÍRADÓ

Csicsergő óvoda

Óvodánk minden csoportjában ünnepi hangulatban telt a decemberi hónap. A gyermekek az óvó nénikkel és dajka nénikkel díszbe öltöztették a csoportjaikat. Adventi koszorúk készültek. Az első gyertyagyújtással elkezdődött az adventi időszak. Ünneplőbe öltöztették a kicsi szívüket is a gyermekek, sokat beszélgettek a Mikulásról, a várakozás időszakáról, a szeretetről, a családról, a karácsonyi készülődésről, az ajándékozásról, a kis Jézus születéséről. Verseket, dalokat tanultak, énekelgettek, és hallgattak.


csicsergő

csicsergőcsicsergő

December 6-án ellátogatott óvodánkba a várva várt Mikulás. Minden csoportba betért, megpihent a hosszú útja után, megörvendeztette a gyermekeket, beszélgetett velük, ajándékot osztott mindenkinek. Volt, aki bátran, volt, aki félénken, fürkésző tekintettel, de mindenki nagy izgalommal fogadta. A gyermekek hálából énekeltek, verset, mondókát mondtak a Mikulásnak. Kíváncsian nézegették, forgatták, tapogatták a csomagokat, örvendeztek a meglepetésnek.

Egyik reggel újabb meglepetésre érkeztek a gyermekek óvodába. Az Angyalka karácsonyfával örvendeztette meg őket, amit a dajka nénik a közös folyosóra helyeztek el. A csoportok megegyeztek egymás között, hogy fehér díszbe öltöztetik. Minden csoportban saját kezűleg gyártott díszek készültek, aztán minden csoport külön összegyűlt a fenyőfa köré és a gyermekek az óvó nénikkel és dajka nénikkel együtt folyamatosan öltöztették. Nagyon szép karácsonyfává változott a fenyőfácska.


csicsergő

Decemberben újra részt vettek a csoportok a Girgácia című hagyományőrző programon. Lehetőségük nyílt beöltözni a régmúlt idők kosztümjeibe. Így változtak királykisasszonyokká, királyfikká, lovagokká. Ügyességi próbát tettek, majd énekeltek és táncoltak.

Mindezek közben a kisgyermekek ajándékot készítgettek a szüleiknek. Voltak, akik gyertyatartót készítettek, mások asztaldíszt barkácsoltak, képeslapot varrtak, kerámia díszt festettek, mézeskalácsot sütöttek. Mindenki buzgón és nagy örömmel készítette az ajándékot, amit a közös karácsonyi ünnepség után haza vittek.

December 17-én mindenki ünneplőbe öltözve érkezett az óvodába. Reggeli után a gyermekek bábszínházi előadáson vehettek részt. Egy nagyon kedves kis mesét ismerhettek meg, „A legszebb karácsonyfa” címmel. Nagy érdeklődéssel, figyelemmel nézték az előadást. Végül mindenki visszament a csoportjába, ahol ünnepi terített asztal várta őket, és nagy örömükre és meglepetésükre addigra megérkezett a Jézuska is. Tágra nyílt, kíváncsi szemekkel, az óvó nénikkel és dajka nénikkel megnézték az ajándékokat, kibontogatták és lelkesen kipróbálták. Az ünnepi asztalhoz ülve elfogyasztották a finomságokat.

December 20-án gyermekek és felnőttek kellemes ünnepeket kívánva egymásnak megkezdték az ünnepi pihenő időszakot.

Meseliget óvoda

Decemberben óvodánk apraját, nagyját is elöntötte az ünnepre való készülődés meghitt hangulata.

Csoportjaink ünnepi díszbe öltöztek, faliújságjaink a gyermekek munkáival teltek meg, melyek mind a mikulás és karácsonyvárással kapcsolatos alkotásokkal teltek meg.


Meseliget

December 5-én Tücsök Szabi interaktív koncertjével hangolódtunk a Mikulás megérkezésére. A koncert után hamarosan megérkezett a várva várt Mikulás, aki minden kisgyermeket egy csomaggal ajándékozott meg a nevezetes napon. Mivel rossz gyereket nem talált az egész óvodában egyet sem, így a virgácsot továbbvitte, hátha valahol még szükség lesz rá.Meseliget

Az adventi időszakban mézeskalács illata lengte be az óvoda helységeit a gyerekek pedig lázasan tanulgatták az ünnepi verseket, énekeket. Minden kisgyermek elkészítette a családjának szánt karácsonyi ajándékát is az óvónénik segítségével, amit a karácsonyi ünnepség napján haza is vittek.

December 18-án óvodánk hagyományait követve a nagycsoportosaink adtak rövid karácsonyi műsort a kisebbeknek. Köszönet érte a Pillangó csoportos gyerekeknek és óvónéniknek!


Meseliget

Az ünnepi műsor után mindenki visszament a csoportjába, ahol meglepetés várta a gyerekeket. A Jézuska ajándékokat rejtett a minden terembe a gyerekeknek, akik boldogan próbálták ki az izgalmas új játékaikat. A terített asztalnál finom süteményeket és üdítőket fogyasztottak, ezzel is emelve a nap fényét.

December 20-án mindenki megfáradva búcsúzott egymástól és családi körben pihente ki az elmúlt hónapok fáradalmait.

Január 2-3-án még csak néhányan vették igénybe az óvodát, de 6-án hétfőn ismét benépesült az óvoda minden csoportja. A Katica és a Maci csoportba új gyerekek is érkeztek, akik most ismerkednek az óvodai élettel.

A karácsonyra kapott játékok újra előkerültek, a gyerekek azóta is nagy örömmel játszanak velük.

 

Szivárvány óvoda

 December 5-én a Mikulás csoportonként meglátogatta a gyerekeket. Mindenki csomagot kapott, a virgács idén is elmaradt. Köszönjük, hogy eljött hozzánk, legközelebb ismét várjuk.

szivárvány

 December 6-án nagy meglepetésbe volt része a gyerekeknek, mivel Andi néni pályázatának köszönhetően a Rádió1 Mikulása is meglátogatta az óvodát. Annyi csomagot hozott, hogy minden gyermeknek az óvodában és még a gyermekházba is jutott belőle. A pályázat egyik nyerteseként kaptunk még 300.000.- is, amit szivárványszivárvány

hintára, valamint ehhez való ütéscsillapításra fogunk költeni. Köszönjük a Rádió1 munkatársainak, és 

a Mikulás szolgálatnak az együttműködést.

 

December 16-án volt a karácsonyi ünnepségünk. A tornateremben interaktív mesélésre és éneklésre gyűltünk össze. Megnéztük az óvó nénik rénszarvas táncát is. Utána mindenki a saját termében folytatta az ünneplést. A gyerekek nagy örömmel próbálták ki az új játékokat. Minden kisgyerek kapott ajándékot, amit haza is vihetett.