Szeptemberi Ovi Híradó

Csicsergő óvoda

A Csicsergő Ovi nyári szünet utáni első napjai nehezen indultak, főleg annak a jó néhány új kis óvodásnak, akik a Csigabiga, Mókus, a Mazsola és a Teknős csoportokban ismerkedtek a számukra új intézménnyel, új nevelőikkel. Idén a Teknős csoport az eddigi hagyományokkal ellentétben (felmenő rendszer a nemzetiségi csoportokban) vegyes csoportként kezdte meg a nevelési évet. Az ő kezdeményezésüknek köszönhettük szeptember 28-án a német nemzetiségi csoportokat összefogó szüreti mulatságot. A gyerekek ennek keretén belül szüreteltek, daráltak és megfigyelhették a préselést. A mókázást a közös éneklésen, körjátékokon kívül a mustkóstolás tetőzte meg. Óvodánkban a tavalyi évhez hasonlóan néphagyományőrző interaktív foglalkozáson vesznek részt a középsős és nagycsoportos gyermekek. Idén ez a havonta egyszer, csütörtöki délelőttön lezajló honismereti kezdeményezés a Gingalló nevet kapta. A gyermekek mindig szívesen fogadják. Aki focizni szeretne a Bozsik program keretein belül, az csütörtökön és pénteken teheti meg a reggeli órákban 7.30 és 9.00 óra között. Focirajongók tehát korán kelni!!! Óvodánk programjába épített angol foglalkozások heti rendszerességgel szerdán délelőtt zajlanak a nem nemzetiségi csoportokban. Ezen kívül pedig számos mozgásra épülő, nyelvi, szórakoztató szakkörök indulnak október folyamán, ugyanezen korosztály számára, amelyek a kikapcsolódás mellett természetesen sokoldalú fejlesztésben is részesítik az 5-6 éves gyermekeket.

Teknős csoportosaink Solymárra kirándultak. A majd 10 km-es távon, patakban jártunk, sziklát másztunk, szalonnát sütöttünk, bevettük a solymári várat, felfedeztük a Rózsika forrást, (Rózsika, óvodapedagógus volt, aki hátrányos helyzetű gyermekeknek szervezett ide kirándulásokat, innen kapta  forrás a nevét)

Gyerekszáj:

Óvodába sokat járó kislány mutatta a foga helyét egy másik kislánynak, aki több hétig nyaralt, majd szeptember második hetében kipihenten vette szemügyre a magával elfoglalt kislány fogának hűlt helyét. Így nyugtázta: „Akkor te már nagylány lettél!”