Áprilisi Ovi Híradó

Csicsergő óvoda

 

Április várva várt eseménye a Húsvét volt. Az összes programunk e köré csoportosult, így elég mozgalmas heteket tudunk magunk mögött.

Nagyszerdán a hosszú fülű kis barátainké volt a főszerep. Néhány gyermek élő igazi nyusziját is behozhatta a csoportokba. A gyermekek persze rögtön felfedezték, hogy „nem is tojást tojik, inkább müzlit.” Szegény nyuszikat agyonetettük répával és salátával. De a legnagyobb meglepetést az okozta, amikor a gyerekek megtalálták a húsvéti ajándékukat.

A húsvéti előkészületek megkoronázása a csütörtöki bábszínházlátogatás volt. Közvetlen a szünet előtti napon majdnem az egész Csicsergő Óvoda elutazott Budapestre az Állami Bábszínházba, hogy megnézze a Gingalló c. előadást. Nem csak a gyerekeket sikerült elvarázsolni, mi felnőttek is komolyan átértékeltük felnőttségünket. Az előadás alatt úgy éreztem, előkerült a bennem élő gyerek.

Ennyi izgalom után jólesett a pihenés. Húsvét után mindenki a locsolásról és a családi kirándulásról mesélt. A Gurigongó délelőttön különleges húsvéti szokásokkal és népi játékokkal ismerkedtek a gyerekek.

Az áprilist a Szent György nap zárta. Ezen a napon óvodánk is csatlakozott az „Egy nap népviseletbe” kezdeményezéshez. Aki szeretett volna, ezen a napon viseletbe öltözve jöhetett óvodába.

E sorok írásakor már javában zajlanak az anyák napi és év végi előkészületek.

 

Gyerekszáj: "A fullancs kiszívja a vérnyomást."