Áprilisi Ovi Híradó

Csicsergő óvoda

Menetelt az ezred - noha csak képzeletben - egészen Pákozdig. A Forradalom és Szabadságharc emléknapján a Gurigongó foglalkozáson a pákozdi csatát játszottuk el a gyerekekkel, ahol természetesen a magyarok győztek. Készültek csákók, párták, kokárdák és nemzetiszín zászlók az ünnepre, sőt volt olyan csoport, ahol zokni csatát rendeztek.

Meneteltünk az iskolába is, a ballagó gyerekekkel belekóstoltunk az iskola hangulatába. A látogatást pedig húsvét előtt viszonozták a tanító nénik, hiszen egy izgalmas tojáskeresést tartottak a leendő elsősöknek az óvoda udvarán.

A Víz világnapja alkalmából egy társulat látogatott hozzánk, akik roppant viccesen és szakszerűen elmagyarázták a gyerekeknek, miért nem szabad szemetelni és a vizet különféle módon szennyezni.

Húsvét alkalmából feldíszítették az óvodánk előtti kutat, ami körül néhány csoport énekelt, így köszöntve a tavaszt.

Természetesen a nyuszi sem maradt otthon. Előbb a német nemzetiségi csoportok ünnepelték meg a Húsvétot a hagyományos Nemzetiségi Napjukon. Németül énekeltek nyuszis dalokat, játszottak körjátékokat és köszöntötték a tavaszt. A Stammtisch egyesület énekelt nekünk ezen alkalommal és mennyei sütikkel kedveskedtek a gyerekeknek.

Míg a gyerekek az Ákom- Bákom Bábcsoport „Világgá ment csacsi és bari” c. bábelőadását élvezték, a fürge nyuszi apró finomságokat rejtett el az óvodában, amit a gyerekek örömmel fedeztek fel.