Októberi Ovi Híradó

Csicsergő óvoda

A Mókus csoport október 7-én a nagyokkal ellátogatott a Kerepesi iskolába. Ott tornáztak egy jót aztán barkácsoltak. Örömmel vettek részt mindkét tevékenységben.

Október 13-án családi színházlátogatást szerveztek az Operett színházba ahol az Oszi-boszi előadást nézték meg. A gyerekek rácsodálkoztak az impozáns épületre és a végén még a színészekkel is fotózkodhattak.

 

A Mazsola csoport kisgyermekei a kedvező időjárásnak köszönhetően sokat tartózkodtak az udvaron. Folyamatosan figyelték a természet változásait. Megcsodálták a színes leveleket, többen otthonról is hoztak terméseket, préselt leveleket, melyekből különféle dolgokat tudtak készíteni.  Sok őszi verset, mondókát, dalt tanultak meg, melyeket kedvük szerint ismételgettek a nap folyamán.

 

A Teknős csoport nagycsoportos gyermekei ellátogattak az iskolába, ahol egy vidám délelőttöt tölthettek leendő tanítónénijükkel.  Október 17-én részt vettek a Girgácia hagyományőrző programján.  E hónapban elkészültek a karácsonyi fotók is a gyermekekről. Az őszi szünetet sok kisgyermek kihasználta kirándulásra szüleikkel, kipihenték az óvoda fáradalmait.

 

A Delfin csoport szintén ellátogatott az iskolába, ahol nagyon fegyelmezetten, mégis aktívan vettek részt a tevékenységekben. Sok dicséretet kaptak, nagyon büszkék voltak az óvónénik a gyermekeikre. Az óvoda többi csoportjával együtt, ők is részt vettek az októberi hagyományőrző „Girgácia” nevű foglalkozáson, mint ahogy az állatsimogató délelőttön.

 

A Süni csoport az óvoda többi csoportjával együtt, október 4-én az óvoda udvarán háziállatokkal ismerkedett. A gyermekek nagyon élvezték az állatok simogatását, nagy lelkesedéssel játszottak a kukoricával, a búzával és kipróbálhattak népi játékokat is.

Október 24-én karácsonyi fotók készültek az ünneplő ruhába öltözött kis Sünisekről is.

A gyermekek már jól összeszoktak csoporttársaikkal és a felnőttekkel is, jól érzik magukat az óvodában.

 

A Panda csoport szintén megnézte, milyen az iskola. Ismerkedtek a tanító nénikkel. Az Állatok világnapján ők is megsimogatták az óvoda udvarán a kecskét, libát, kacsát, nyuszit. Elkezdődtek a gyermekek logopédiai és fejlettségi szintjére vonatkozó felmérések. Sok külön foglalkozás is beindult, melyeket nagyon sokan látogatnak. A néptánc és a futball a legnépszerűbb a csoportban. Új dajka néni érkezett, akit a gyermekek megszerettek és gyorsan befogadtak. A naposi munka átalakult, mivel nagycsoportosak lettek a gyermekek, teljes önállóságra való törekvés folyik.

 

A Csiga csoport szintén részt vett az állatsimogató programon, ami nagyon tetszett a gyermekeknek. Sok őszi termést begyűjtöttek az udvaron és otthon a környezetükben a szüleik segítségével. Hoztak tököt, leveleket, gesztenyét, makkot, különféle tobozt, csipkebogyót, diót, mogyorót. A tökből töklámpást faragtak az óvónénikkel és dajka nénivel. Meggyújtották benne a mécsest, úgy meséltek, mondókáztak, énekeltek a hónapba. A többi termést barkácsolásra, ragasztásra, számlálgatásra használták fel.