Májusi Ovi Híradó

Csicsergő óvoda

„Májusi eső aranyat ér” – szokták mondani. A Csicsergő Óvodában szinte egész májusban hullott a könnyünk, mint a záporeső, hol a szomorúságtól, hol a meghatottságtól, hol a vidámságtól.

Anyák napja vezette fel a programjainkat. Minden gyerek megható versekkel, énekekkel és gyönyörű virágokkal köszöntötte az édesanyját, nagymamáját.

A következő mérföldkő már az évzáró és a ballagás volt. A gyerekek nagy lelkesedéssel búcsúztak az óvodától, ki csak egy nyár erejéig, ki végleg. Az óvó nénik néha nehéz sóhajokkal telve mentek végig a folyosón, hiszen nem könnyű elbúcsúzni olyantól, aki 3-4 évig a kezeink között vált tipegőből iskolássá. A ballagás volt az igazi elérzékenyülések színtere, nem csak az óvónők részéről, több szülő is könnyezve hallgatta a nagyok búcsúzását.

Május végén kirándulni indultak a csoportok. A Méhecske és Delfin csoport a Lázár Lovasparkba ment, a Mazsola és a Csiga csoport Visegrádon mászta meg a Mogyoró-hegyet. A Teknős és Mókus csoport Tápiószentmártonban töltődött energiával, míg a Süni és Panda csoport Gyöngyösön járt a Mátra Múzeumban és a kisvasútnál.

A hónap legnagyobb bulija mégis a majális volt május 27-én. Lángossal, palacsintával, fagyival, és rengeteg édességgel vártuk a családokat. Volt Csilla Gymstick bemutató kicsiknek és nagyoknak, táncház, rendőrségi bemutató, solymászat, ugrálóvár, arcfestés. A kerepesi Szociális Alapszolgáltatási Központ kézműves foglalkozással és arcfestéssel örvendeztette meg a gyerekeket. Az óvodaudvar tele volt gyerekekkel és felnőttekkel, mindenki megtalálhatta a kedve szerinti programot és azt hiszem senkit sem kellett ringatni az este.