Júniusi Ovi Híradó

Csicsergő óvoda

A május legnagyobb és legszebb ünnepe az anyák napja. Idén óvodánk rendhagyó módon, az évzárón köszöntötte az édesanyákat és nagymamákat. Volt csoport, akik játékdélutánt tartottak és voltak, akik kirándulni mentek.

Nagycsoportosaink idén együtt ballagtak el. A Csiga, Süni, Mókus csoportok együtt búcsúztak az óvodától, a Mazsola és Teknős csoportok pedig szintén együtt, németül és magyarul is elballagtak.

A ballagás délutánján, az udvaron majálist rendeztünk a gyerekeknek légvárral, arcfestéssel, kutyás bemutatóval, Vajas pánkó előadással, kézműveskedéssel és táncházzal.

Szeretnénk megköszönni a Kerepes Város Szociális Alapszolgáltatási Központnak és a Trambulin Színháznak a közreműködést!

Az évzárók és ballagások után könnyedebbé vált az élet, a csoportok kirándulni indultak. A Mókus csoport a szülőkkel együtt Tápiószentmártonban a Kincsem Parkban lovaskocsikázott, a Teknős csoport a gödöllői Királyi Kastélyt nézte meg.

Pónifarmon játszhattak és ismerkedhettek az állatokkal a Panda és Delfin csoportok, a Méhecskések pedig a szülőket is elvitték ide magukkal. Nőtincsen járt a Süni csoport és Szárítópusztán az Árpád Vére Lovas klubba látogatott a Csiga csoport. A Mazsolák szintén Gödöllőn az egyik parkba voltak piknikezni.

Május végén a németes csoportok a Brémai Muzsikusok c. egyedi, két nyelven játszott mesét nézhették meg az iskolásokkal együtt.