Decemberi ovi híradó

Csicsergő óvoda

Október végén elvégezték az utolsó simításokat a Csicsergő Óvoda új udvari játékai körül. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Tamási Ferencnek a földmunkálatokért.

A november hemzsegett a programoktól. A hó elején rögtön Márton-napra kezdtünk készülni. A csoportok libáztak, énekeltek, sütit sütöttek vagy lámpásokat készítettek.

November 11-én rendezte meg óvodánk a Márton-napot a német nemzetiségi csoportjaiban. Az ünnep meghitt készülődéssel telt, hiszen mindhárom csoportban a gyerekek szüleikkel tölthettek el egy barkács délutánt, ahol mindenki elkészíthette saját kis lámpását.

Péntek délután az óvoda sok szorgos keze elkészítette a felajánlásból származó libazsíros kenyeret, melyet a dadus nénik és az óvó nénik osztottak szét a felvonulás után az ünnepségen résztvevőknek.

A felvonulás előtt egy rövid történetet hallhattak Szent Mártonról. A történetet képek kísérték kivetítőn. Ezt követően az óvoda német nemzetiségi nagycsoportja adott elő egy kis lámpásról szóló mesét. A nézőközönség megtudhatta azt is, hogy mióta ünneplik a világon és óvodánkban Márton napját és tulajdonképpen miért ünnepeljük meg ezt a napot. Mindenki emlékekkel a tarsolyában és jóllakottan térhetett haza, miközben besötétedett.

A kiscsoportosok kivételével minden csoport részt vett a Talamba együttes koncertjén a Forrás Művelődési Házban. Bár a gyerekek a különleges hangszereket is érdeklődve figyelték, igazán a hangjuk igézte meg őket. Táncra perdültek, ugra-bugráltak, volt kisfiú, aki megforgatta a lányokat.

                                                                             

Csicsergő

András nappal beköszöntött az Advent. A Süni csoport a családokkal együtt adventi koszorút készített. Egy hagyományőrző délelőtt keretében pedig a gyerekek megismerhették a régi adventi néphagyományokat, mint a betlehemes, a bölcsőske és az ostyasütés.  Csicsergő

Természetesen az óvodásoknak a legnagyobb adventi ünnepe a Mikulás, aki egyre sűrűbben kukucskál be az ablakokon, hogy megnézze a jó gyerekeket. Idén sajnos az összes virgácsát otthon kell hagynia."


 Csicsergő

     A közelgő ünnep alkalmából kívánunk mindenkinek:

              BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!