Decemberi Ovi Híradó

Csicsergő óvoda

A Csicsergő Óvoda legnagyobb novemberi eseménye a Márton nap volt. A gyerekek már hetekkel előtte elkezdtek készülni. Libákat készítettek különböző technikákkal, lámpásokat festettek, meghallgatták Szent Márton legendáját és dalokat tanultak. Idén az óvoda összes csoportja részt vett a november 10.-i lámpás felvonuláson. Az óvodával szemben kialakított parkba vonultunk le, ott közösen énekeltünk, majd libazsíros kenyerekkel és forró teával kínáltuk az egybegyülteket. Egészen varázslatos volt, ahogy a sötétbe megannyi világító lámpással sétáltak kicsik és nagyok. "Köszönjük a Kerepesi Önkormányzat, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Tóth Pékség és a Benyik család támogatását!"

 

Márton nap után is bővelkedett a hónap programokban. Orvostanhallgatók jöttek, hogy plüssmackók segítségével bemutassák a gyermekeknek  az emberi test rejtelmeit. Továbbá részt vettünk egy népmesei előadáson is a Forrás Művházban.

Két Gurigongó alkalmon kóstolhattak bele a gyerekek a hónaphoz kapcsolódó néphagyományokba.

Végül a tél szele hóval, faggyal jött, aminek a gyermekek örültek a legjobban, hiszen így gyorsabban siklik a Mikulás szánja.

 

A gyerekszáj:

 

- Óvó néni! Szeretnék palintázni!

-------------------------------------------------------------------------------------

- Azt várjuk, mikor leszel jó.

- De hát én jó voltam.

- Mikor?

- Tegnap.

Békés karácsonyt, és Boldog Újévet kívánunk!